Schweiz

Schweiz

 • Grand Train Tour of Switzerland

  – så meget mere end bare en togrejse!

  Grand Train Tour of Switzerland omfatter otte forskellige veje rundt om hele Schweiz, og det er i alt 1.200 fængslende kilometer, der fremhæver det bedste af landet ved hjælp af såvel tog-, skibs- og busnettet.
  The Grand Train Tour starter fra et valgfrit punkt, og den ene retning er ikke bedre end den anden. Men Zürich – Schweiz' største by og den multikulturelle metropol – er et godt sted at rejse ud fra.
  På sporet i Schweiz er så meget mere end bare en togrejse!

  Hvis man kan lide at sejle i kano, køre på mountainbike, vandre i bjergene eller ride, skal man huske på Interlaken, da stedet er et "Europæisk Mekka" for netop aktiviteter og tilbyder de fleste, der slutter på -ing. Men der findes også andre steder, der tilbyder uendelige mængder af spændende aktiviteter rundt om i hele landet.

  Schweiz tilbyder i tusindvis af måder at få adrenalinet til at pumpe eller ganske enkelt bare "chille" – præcis som ånden falder på. Mangfoldigheden i Schweiz er uendelig. Landet er velegnet, uanset om du rejser med familien eller du leder efter rigtig udfordrende aktiviteter. Off you go!

  Med Grand Tour of Switzerland vil du på din vej passere flersprogede byer, vingårde, turkisfarvede alpesøer, gletsjere, majestætiske bjerge, palmeprydede strande, dybe grotter, åbne enge... Ja, det lyder som noget vås, en tom frase eller om du vil et slidt udtryk, men næsten uanset hvor du befinder dig i Schweiz, er udsigten som det smukkeste postkort!

  De schweiziske panoramaruter slutter aldrig med at fascinere. Når du først har fået smag for de smukke udsigter, er fristelsen uimodståelig.

  Schweiz' egen "Route 66" tilpasset togene – passerer desuden toogtyve charmerende byer, som alle byder på deres bedste insidertips, så du finder de gemte caféer, romantiske restauranter og hyggelige kroge og gemte steder. Så hungrer du efter at udforske byerne lidt mere? Tag et par dage for at opdage den kulturelle og kulinariske scene eller de ting, som i øjeblikket er "hip og in".

  Uanset om du vælger at rejse hele ruten eller deler den op, garanterer vi, at du får minder for livet.

  Nogle melodier som inspiration inden din kommende Grand Tour of Switzerland:

  Born to be wild - Steppenwolf
  Mustang Sally - Wilson Picket
  Ramblin’ Man - Allman Brothers Band
  On the road again - Willie Nelson
  Hot Blooded - Foreigner
  Radar love - Golden Earring
  Harley-Davidson - Brigitte Bardot

  Gute Reise - Bon Voyage - Buon Viaggio - Bun Viadi

 • Engelberg

  Det er tidligt om morgenen i Engelberg – paradiset for alle eventyrlystne. Solens første stråler opvarmer langsomt, men sikkert de brostensbelagte gader og ??store, blomsterklædte skråninger ved foden af alpetoppene. Byens hovedgade myldrer med morgenfriske vandrere, cyklister og fiskere på vej ud til dagens første eventyr. Adrenalinfyldte aktiviteter er nemlig det, der gør Engelberg et besøg værd. Den travle, lille alpelandsby tilbyder et bredt udvalg af fritidsaktiviteter, der er ideelle til familier, nybegyndere, amatører og proffer.

  Forestil dig at suse ned ad bjerget med fuld fart gennem tolv svimlende kurver på kælk. Hvis du holder af fart og spænding, bør du ikke gå glip af Ristis kælkebakke, som ligger helt oppe i 1600 meters højde. Mens du får vind i håret, er du omgivet af Alperne, når de er smukkest – i den frodige og grønne midsommer. Er du mere til et besøg på vandet, kan du udforske søen Trübsee i kajak. Når pagajen bryder det spejlblanke, grønne gletsjervand, kan du ikke andet end bare nyde den skønne natur og friske luft. Rund oplevelsen af med grillmad til lyden af kobjælderne fra alpeskråningerne som afslutning på en perfekt dag.

  Efter en aktiv dag findes der ikke noget mere afslappende end et vallebad ved foden af gletsjeren Titlis. Udsigten er, præcis som altid i Engelberg om sommeren, storslået med frodige, grønne skråninger og sneklædte alpetoppe i forgrunden. Så stille og fredfyldt, og alligevel er Luzerns storbypuls kun en halv time væk.

  Book fly til Engelberg » Book fly + hotel til Engelberg »

 • Engadin St. Moritz

  Stræk hånden helt op, og oplev følelsen af næsten at kunne røre himlen med fingerspidserne. Midt i et storslået dalstrøg i 1800 meters højde ligger Engadindalen – stedet som blander alpetoppe med sydhavsklima. Midt i dalen snor floden Inn sig og spejler bjergene i det stille, krystalblå vand.

  Måske er det ikke så overraskende, at nogle af verdens bedste forfattere og digtere i mange år er rejst til Engadindalen for at finde inspiration.

  I Engadindalen ligger en af verdens kendteste skisportssteder, St. Moritz, men i dalen ligger der også en perlerække af charmerende landsbyer, som er et fantastisk alternativ til jetsettets paradis.

  I Engadin St.Moritz ligger Swiss National Park – en af Europas første nationalparker, som schweizerne allerede for over hundrede år siden besluttede at bevare. Og det er heldigt, for i dag spirer parken af liv for både planter, dyr og mennesker. Her kan du opleve på nært hold, hvordan naturen på egen hånd har udviklet sig uden menneskelig indblanding.

  I Engadin St. Moritz mødes forskellige kulturer og sprog, men alligevel fungerer alle 13 byer som en godt sammentømret region og komplimenterer hinanden perfekt. Her tales rætoromansk iblandet både italiensk, tysk og engelsk. Hele regionen er præget af sin lange historie, og det ses ikke mindst i antallet af aktiviteter, som regionen tilbyder.

  I Engadin St. Moritz afholdes der hvert år jazzfestival, historisk biltræf, cykelmaraton, kunstudstilling og det helt fantastiske White Turf, som er et hestevæddeløb på den frosne sø i St. Moritz. For bare at nævne nogle af de aktiviteter, Engadinregionen er kendt for. Den 11. juli og for andet år i træk afholdes den svenske konkurrence Engadin Swimrun, som var verdens første Swimrun uden for Sveriges grænser. En konkurrence, hvor grænsen mellem land og vand udviskes, og hvor deltagerne i en ekstrem højde skal løbe næsten 50 km og svømme 5-6 km i åbent vand.

  Vil du hellere opleve vandet uden at blive våd, anbefaler vi en tur på Alpernes højest beliggende naturlige sø, Sils. Mens båden skvulper rundt i 1800 meters højde, kan du nyde roen og samtidig opdage steder, du aldrig kunne nå til fods.

  I Engadin bliver du budt velkommen inden for i Schweiz' paradis. Allegra!

  Book fly til Engadin St. Moritz » Book fly + hotel til Engadin St. Moritz »

 • Interlaken

  Interlaken er stedet for aktiviteter og eventyr for enhver smag. Hvad med at prøve en kanotur, en tur downhill på mountainbike, at udforske området på elcykel, tage på vandretur i bjergene eller opleve den flotte natur på hesteryg? Det specielle ved Interlaken, ud over det enorme udvalg af aktiviteter, er beliggenheden midt mellem alpesøerne Thun og Brienz. Det er herfra, byen har fået sit navn, som betyder "mellem søerne".

  Fra Interlaken har du fuld udsigt ud over Jungfraujoch, Eiger og Mönch – de tre bjergtoppe, der sammen udgør højlandsområdet Berner Oberland. Her kan du opleve følelsen af bogstaveligt talt at have verden for dine fødder! Fra Interlaken kan du nemlig hoppe på panoramatoget, som langsomt kravler op til verdens højest beliggende togstation, Jungfraujoch, der ligger 3545 meter over havet og er opført på UNESCOs verdensarvliste. Når du nu alligevel er her, bør du benytte muligheden for at bestige din første 4000-meter bjergtop. Den følelse, der rammer dig, når du når toppen, kan ikke undgå at gøre indtryk. Det er ikke uden grund, at Jungfraujoch kaldes "the Top of Europe".

  Vil du hellere udforske området i cykelsadlen, kan du benytte lejligheden til sommer, hvor Temarejser arrangerer elcykelrejser til netop Interlaken. Elcyklerne er, præcis som alt andet i Schweiz, af høj kvalitet. Du slipper dog ikke for at trampe i pedalerne selv – en elektrisk hjælpemotor hjælper dig over de værste bakker, men det er ikke nogen knallert, så du må selv hjælpe til også. De arrangerede cykelture passerer storslåede vandfald, glitrende gletsjersøer, drypstenshuler og vin- og osteproducenter. Ruten sluttes af med en tur i svævebanen op til Harder Klum og Mürren – to udsigtspunkter med garanti for aha-oplevelser.

  Interlaken blander vidunderlig natur med eventyr i verdensklasse. Efter en travl dag spækket med aktiviteter sover du godt i en kvalitetsseng, garanteret med en sneklædt alpetop uden for hotelvinduet.

  Det bedste er, at det magiske sceneri, der er som taget ud af "Sound of Music", stadig er der næste morgen.

  Book fly til Interlaken » Book fly + hotel til Interlaken »

 • Luzern

  Luzern er porten til det centrale Schweiz og er idyllisk beliggende ved søen af samme navn, omgivet af et imponerende bjerglandskab.

  Her går tradition hånd i hånd med innovativt design. Det futuristiske kultur- og kongrescenter KKL er designet af den førende franske arkitekt Jean Nouvel og er et af byens arkitektoniske højdepunkter. En anden, mere traditionel juvel er den kendte Kapellbrücke, der forbinder den gamle og nye bydel, som er delt af floden Reuss. Kapellbrücke er verdens ældste overdækkede træbro og stammer helt tilbage fra 1332. I dag er den et af byens vartegn.

  Luzern er ikke nogen stor by, men som kulturelt centrum tiltrækker den folk fra hele Schweiz.

  Når det gælder shopping, har byen et imponerende udvalg af modebutikker – nogle af dem bugner af internationale luksusmærker, mens andre fokuserer på mindre kendte, omhyggeligt udvalgte schweiziske og internationale designere.

  Nattelivet i Luzern er kendt over hele landet. Et utal af barer og klubber, hvoraf nogle ligger hævet over byens tage, tilbyder et attraktivt natteliv med fester og koncerter til langt ud på de små timer.

  Vi anbefaler også en sejltur i hjuldamper på søen, gerne i kombination med en tur i en af svævebanerne op på bjerge som Pilatus, Stanserhorn eller Rigi. Herfra kan du nyde en uforglemmelig udsigt.

  Book fly til Luzern » Book fly + hotel til Luzern »

 • Valais

  Med sit unikke og varierede landskap er Valais en region, der er fyldt med kontraster som storslåede alpetoppe, fascinerende gletsjere, frodige vinmarker og dybe dale.

  Selvom regionen kun er 150 km lang, findes der næsten 50 toppe på over 4000 meter. Blandt kendte skisportssteder kan nævnes Zermatt, Crans-Montana og Saas-Fee. Nedenfor kan du læse lidt mere om yderligere to kendte steder.

  MTB i Verbier

  Udnyt muligheden for en oplevelse, der er en rigtig højder, og oplev Verbier med paragliding! Fra oven kan du se cykelstier, vandrestier, klatrevægge og fiskevand. Vil du hellere udforske området med fast grund under fødderne, kan du afprøve Verbiers flotte golfbaner eller tage til den verdensberømte internationale musikfestival i juli og august.

  Kan du lide at cykle, foreslår vi, at du starter dagen med tidlig morgenmad bestående af lokale specialiteter som forskellige oste, salami, surdejsbrød, marmelader, mælk, juice, smør og frugt. Alt sammen fremstillet af det, der vokser og græsser i lokalområdet. Dine smagsløg vil lave kolbøtter og juble bare ved synet.

  Efter en morgenmad i verdensklasse kan du fortsætte langs snoede bække, gennem enge med græssende køer, i tæt og gammel fyrreskov og over åbne vidder med farverige blomster langs siden. Her og der signalerer skovjordbær og inviterer til fristende pauser. Varmen har fortsat et fast greb om hele Schweiz, selv i højder på over 3000 meter.

  Når dagen går på hæld, er der ikke noget bedre end at slappe af i hotellets jacuzzi, mens den glødende aftensol lægger sig som et tæppe over alpetoppene.

  Vin, cykling og traveture i Sierre Anniviers!

  Her findes en af Europas bedste cykelparker – et stort og velholdt anlæg, der kan imponere enhver downhill-entusiast. Fra St-Luc tager man toget op mod Chandolin, og derefter venter der en krævende og stejl cykeltur over både hop, stok og sten. Op på cyklen og fuld fokus nedad. Selvom cykelparken i St-Luc først og fremmest er ekstremsport, findes der noget for alle, og enhver med eventyrlyst og en rimelig form klare en cykelpark uden problemer.

  Efter en eftermiddag i cykelsadlen kan man med fordel begive sig mod Sierre Anniviers, hvor vinmarker og frugtplantager breder sig ud som et tæppe langs bjergskråningerne. De mange solskinstimer i regionen giver gode betingelser for smagfulde frugter og vine. Hvorfor ikke vælge at overnatte på et gammelt slot omgivet af vidtstrakte vinmarker?

  Aftenen byder på førsteklasses vinsmagning med vin fra gårdens egne druer. De gode solforhold og den frugtbare jord gør området bedst egnet til hvide vine, hvilket også mærkes på den frugtagtige smag. Til vinen bestiller man selvfølgelig en Raclette, en af Valais' egnsretter. Retten består af smeltet, moden ost serveret med bl.a. mandelkartofler, charcuteri og cornichoner. Efter en dag på cyklen efterfulgt af vinsmagning og god mad sover man godt med vinmarkerne uden for slotsvinduet.

  Book fly til Valais » Book fly + hotel til Valais »