Grækenland

De græske øer– uforglemmelige oplevelser

Med et hav af muligheder for at tilfredsstille alle dine sanser er Det Græske Øhav den perfekte destination for din næste rejse. Med over 6000 øer at vælge imellem, hvoraf over 200 er beboede, er dette unikt for det europæiske kontinent.

Øerne er først og fremmest kendetegnet ved den græske morfologi, som er en integreret del af landets kultur og tradition.

 • Kykladerne

  Den mest kendte øgruppe i Det Ægæiske Hav består af nogle af de smukkeste øer i verden. Med sine skønne sandstrande, arkitektur i hvidt og blåt og de smukkeste solnedgange garanterer Kykladerne dig en helt speciel og uforglemmelig oplevelse.

  Kykladerne består af 20 større, beboede øer, hvilket gør denne øgruppe ideel til "island hopping" med besøg på flere forskellige øer. Nogle af de mest kendte øer er Santorini, Mykonos, Naxos, Paros og Ios.

  Book fly til Samos » Book fly + hotel til Samos »

 • Kreta

  Kreta er en uforglemmelig ø, der forfører alle dine sanser, ikke kun med sit imponerende, storslåede landskab, men også med sin kraft, sin sjæl, sin historie og ikke mindst med sit folk. Hvis det er dit første besøg på Kreta, skal du være forberedt på at forelske dig fuldstændigt i dette fantastiske sted.

  Lasithi
  På Kretas østlige spids ligger præfekturen Lasithi, som overrasker besøgende med sine kontraster. Her kan du opleve feriefaciliteter i verdensklasse, men også de smukke, uberørte bjerglandsbyer og isolerede strande. Gå ikke glip af den sagnomspundne palmeskov og vindmøllerne i Plateau Lasithi, som er de største i Grækenland.

  Chania
  Spadser en tur rundt i Chanias gamle bydel og dens maleriske venetianske havn. Her er der masser af historie at opleve. Gå en tur gennem de hyggelige og charmerende små stræder, hvor civilisationers arkitektur smelter sammen til en spændende blanding.

  Balos
  Balos er en vidunderlig strand i en lagune, som er unik for Kreta. Den er nemmest at komme til med båd fra havnen i Kissamos. Det turkise hav her er varmt, lavvandet og krystalklart. Vil du svømme i dybere vand, kan du svømme ud af lagunen. Herude kan du se masser af fisk, hvilket gør området ideelt til snorkling. Selvom denne strand er lidt sværere at komme til, så er det umagen værd, for det er en uforglemmelig oplevelse. Det er da heller ingen tilfældighed, at prins Charles og prinsesse Diana holdt deres bryllupsrejse her.

  Elafonissi
  Den eventyrligt smukke strand Elafonissi i sydvest er en af Kretas smukkeste strande. Her er der hvidt, finkornet sand, som ved vandkanten er rosafarvet af fintmalede muslingeskaller.
  Denne strand er populær blandt børnefamilier, fordi der er lavvandet.
  Elafonissi er fredet som "Natura 2000"-område og er et tilholdssted for særlige dyr og planter. Vegetationen består af cedertræer og strandliljer.

  Falassarna
  Falassarna er en berømt kretensisk destination på grund af sine fantastiske strande og også for sin økologiske interesse. Her kan du opleve en mangfoldighed af flora og fauna, som gør Falassarna til en enestående naturperle.

  Heraklion
  Heraklion er Kretas største by, og med sin antikke historie, shopping, natteliv og restauranter er her noget for enhver smag. Gå ikke glip af det lille torv ved kirken Agios Markos, der er oplyst om aftenen, for det er en af de smukkeste pladser i byens centrum.

  Rethymno
  Romantiske besøgende vil blive fortryllet af Rethymnos historiske bymidte, der bærer tydeligt præg af venetiansk og osmannisk arkitektur og omgives af en livlig by, der aldrig sover. Spadser en tur rundt i den venetianske havn og gennem de maleriske kvarterer i Kiouloumpasi, og mærk historiens vingesus, når du står foran Rimondi-fontænen.

  Book fly til Kreta » Book fly + hotel til Kreta »

 • Storbyweekend i Athen

  Attika Riviera
  Langs med kysten på Athens Riviera findes der mange smukke strande. Her oplever du en mere international atmosfære, og der findes et bredt udvalg af restauranter fra verdens køkkener. Eksklusiv shopping og luksushotel. Her tilbringer nationale og internationale kendisser ferien.

  Hydra & Spetses, De Saroniska Øer
  Velkommen til Hydra, stilhedens ø. Her kan du nyde et stille og behageligt ophold langt væk fra al motortrafik, da den er forbudt. Gå en tur rundt i havnen, og se de smukke, farverige fiskerbåde, slå dig ned på en hyggelig taverne, og nyd den lokale mad. Spetses er en lille ø to timers sejlads fra Athen. Øen er traditionelt meget populær blandt græske og britiske turister. Gå en tur i den maleriske havn, tag på en romantisk hestevognstur, og oplev de smukke herregårde, som ligger langs de smalle brostensbelagte gader på øen.
  Akropolis

  Et af de vigtigste monumenter i verden er Akropolis. 150 meter over havet rejser Akropolis sig på det hellige bjerg, som forbinder den antikke civilisation med den moderne by.
  Parthenon er Akropolis' hovedtempel, som er tilegnet gudinden Athene.
  Det er et must at besøge Akropolis-museet, som er det mest moderne bygningsværk i Athen. Her kan du opleve moderne arkitektur kombineret med historie fra det gamle Grækenland.
  Pulserende natteliv og shopping.

  Athen – byen, der aldrig sover. Begynd på en hyggelig taverna med græsk livemusik, og nyd en lækker middag, inden du begiver dig ud i nattelivet, som har alt fra teaterforestillinger, barer og orkestrer, der spiller klassisk musik på bouzoukia, hvor du kan lytte til populære græske kunstnere og danse til den lyse morgen.
  I Athen finder du alt inden for shopping – gå en tur på gaden Ermou, som er den mest kendte gade og går mellem Monastiraki og Sytagma-torvet.
  Er du til lidt mere eksklusiv shopping, så kan området Kolonaki anbefales.

  Book fly til Athen » Book fly + hotel til Athen »

 • Civilisation og kultur

  De store arkæologiske steder i Grækenland synes at være uberørt af tiden. De er blevet kendt som menneskehedens vugge, og den spænding, man føler, når man går langs de gamle og arkæologiske stier, er ubeskrivelig. Grækenland tilbyder verden over 100 enestående arkæologiske steder. Teatre, offentlige bygninger, store templer, offentlige markedspladser og byzantinske monumenter, der skildrer en historie, som er bevaret i over 5000 år.

  De mange arkæologiske steder rundt omkring på Akropolis runger af historiens ekko og emmer af ånden fra store filosoffer, talere, artister og videnskabsmænd. De antikke athenske tårne kan ses i hjertet af den moderne by. Delphi i hjertet af Parnassos i det centrale Grækenland regnedes af fortidens mennesker for at være omfalos (navlen) på jorden, universets centrum. I Olympia på Peloponnes slår hjertet af de olympiske lege. Den minoiske civilisation på Kreta var en af de mest betydningsfulde i den antikke verden. Det vigtigste element i denne civilisation var livsglæden og den manglende krigeriske indstilling. I udgravningen i byen Vergina, som ligger i Imatha i det centrale Makedonien, har man gjort de vigtigste arkæologiske fund i 1990'ernes Grækenland. Vore dages Vergina var den første hovedstad i det gamle kongerige Makedonien og hed dengang Aigai. Stedet med de kongelige grave, blandt andet den intakte grav for Filip II, samt en udstilling af de vigtigste fund fra udgravninger, er også fredet af UNESCO som verdenskulturarv og omfatter unikke fund af stor betydning for hele menneskeheden.

  Book fly til Kreta » Book fly + hotel til Kreta »

 • Gastronomi

  Tag på en kulinarisk rejse i Grækenland, hvor hver region har sine egne gastronomiske lækkerier.

  Vin, ouzo, olivenolie, honning, mejeriprodukter, fisk og skaldyr, mezedes, lokale egnsretter og en masse lækre søde sager er et udpluk af de smagfulde skatte, du vil opleve.

  Grækenlands gastronomiske historie går ca. 4000 år tilbage. Videnskabelige undersøgelser har påvist, at en afbalanceret græsk kost har en positiv effekt på helbred, skønhed og livslængde.

  Så gør dig klar til at nyde den gastronomiske rigdom og vende hjem fra din ferie med kufferten fuld af lokale råvarer og med uforglemmelige minder af smage og aromaer.

  Book fly til Kalamata » Book fly + hotel til Kalamata »