Menorca

Menorca

Fly til Menorca fra 1793 kr Fly + 7 hotelnætter fra 2887 kr Hotel fra 143 kr/nat

Menorca - biosfærereservat

Gå på opdagelse i de vekslende omgivelser. Tag en dukkert. Oplev vores skikke og traditioner. Smag vores lokale retter. Få en masse nye oplevelser på dette helt unikke sted i hjertet af Middelhavet, og del dine indtryk.

Da vores biosfærereservat den 8. oktober 1993 blev opført på UNESCOs Verdensarvsliste, var det ikke kun på grund af det fantastiske landskab, den rige naturarv og de kulturhistoriske skatte. Det var også på grund af vores arbejde med at bevare det. En belønning for at bane vejen for bæredygtig vækst. I 2013 er det 20 år siden, vi fik denne anerkendelse.

Her på Menorca har vi formået at løse udfordringen ved at være både en turistattraktion og et biosfærereservat og harmoniseret den socioøkonomiske udvikling med bevarelse af miljøet.

Et af de vigtigste elementer er det klare vand og den fantastiske kystlinje, som er en af vores største naturlige ressourcer. Langs den 216 km lange kyststrækning finder du mere end 70 førsteklasses strande i perfekt stand takket være de store søgræsenge bestående af 'posidonia oceanica'.

Et andet vigtigt aspekt er den meget varierende natur - i et område på blot 700 kvadratkilometer kan du finde stort set alle de habitater, der eksisterer i middelhavsområdet, og samtidig kan du se dyr og planter, som er unikke for vores ø.

Besøg vores biosfærereservat, og tag del i vores traditioner, vores kultur og vores fiestaer. Gå på opdagelse blandt megalitiske pladser, historiske bygninger, forsvarsværker og museer. Se, hvordan de lokale håndværkere fremstiller keramik, sko og smykker.

Og glem ikke at smage på øens fine råvarer. Vores cuisine er kendt for sin store variation: kød, fisk og skaldyr af højeste kvalitet. Traditionelt saltet og røget kød. Ost med et certificeret oprindelsessted. Et bredt udvalg af kager og andet bagværk. Lækre lokale vine. Og måske det mest velkendte: Vores gin, et levn efter den britiske kolonisering, som stadig ikke fremstilles andre steder end her.


Kajak - Padling på Menorca
Ved du, hvor lille man kan føle sig, når man padler i kajak langs en stejl klippevæg? Nej? Så har du en oplevelse til gode! Et fartøj af denne type gør dig i stand til at udforske kysten tomme for tomme og opleve smukke bugter og imponerende grotter, som kun er tilgængelige fra havet. Og så er det nemt at lære at sejle i kajak. Du kan tage af sted alene, med en ven eller med en hel flok. Du kan sejle hele øen rundt, eller afvikle en lille bid af kysten ad gangen. Der er ruter i alle sværhedsgrader. Få det optimale ud af det store udbud af attraktioner. Du kan gøre det alene eller med en guide og vælge den rute, der appellerer mest til dig.
Sejlads - Et paradis for bådentusiaster
Kender du fornemmelsen af at blive ført af sted af vinden og skære gennem bølgerne? Stik til søs. Mærk havbrisen i ansigtet. På Menorca er sejlads en aktivitet, som fanger og fascinerer alle, der prøver det. Det er den absolut bedste måde at opleve havet på, da øen på smukkeste vis danner baggrund for denne skønne friluftsaktivitet. De bedste steder at lægge fra land er fiskerbyen Fornells og havnebyen Maó. Begge steder er der god plads at navigere på og en støt vind, samtidig med at de ligger skærmet fra det åbne hav. Det er meget nemmere at lære at sejle, end man skulle tro! Uanset om du er nybegynder, eller du vil forbedre din teknik, er der et kursus, der passer til dig - både privat og i mindre grupper.
Windsurfing - Nyd vinden året rundt
Mærk vinden, farten, havet ... Når du windsurfer, er du i nærkontakt med naturen og ikke mindst havet. Med et bræt og et sejl kan du sætte kursen mod uforlignelige oplevelser. Prøv selv! På Menorca er der perfekte forudsætninger for at nyde denne sport hele året. Windsurfere foretrækker bugten ved Fornells og de nordlige strande og bugter som Tirant, Pregonda og Cavalleria, når den nordlige 'Tramontana'-vind blæser. Og når vinden går i syd, drager windsurferne til strande som Punta Prima, Son Bou og Son Xoriguer på øens sydside.

Tag et windsurfingkursus. Der er forskellige niveauer fra introduktionskurser, hvor du lærer de grundlæggende windsurfingteknikker, til avancerede kurser for dem, der vil have mest muligt ud af vinden og havet omkring Menorca. Efter nogle få lektioner vil du opleve, hvor skønt det er at windsurfe for sig selv.
Vandring - De smukke omgivelser byder på masser af vandrestier
Vil du vandre gennem løvklædte kløfter, eller foretrækker du ørkenlignende landskaber? Bare rolig - Menorca byder på begge dele og mere til. Den store variation og de mange muligheder gør det muligt at skræddersy sin helt egen rute. Blandt vandrere er stien Camí de Cavalls en favorit, som følger kysten hele øen rundt og krydser de mest utrolige strande, slanger sig gennem imponerende kløfter og fører vandrerne gennem små skovområder og over åbne vidder. Stien, officielt registreret som vandringsruten GR 223, er tydeligt afmærket med træstolper hele vejen og byder på masser af informationstavler. Ved at gå hele ruten eller bare en del af den får man en skøn fornemmelse af det fantastiske landskab. Ud over Camí de Cavalls er der også en række stier ind i landet, som skærer på kryds og tværs af øen langs små stenmure. De byder på et væld af imponerende skuer og ikke mindst kulturelle og geologiske kuriositeter, som du vil støde på undervejs. Du behøver ikke at være i supergod form for at vandre her, og du kan vælge din rute helt efter den sværhedsgrad, du ønsker.
Cykling - Menorca rundt på cykel
Er du vild med at cykle? Så kan du udforske Menorca på to hjul. Den let kuperede ø har nogle fremragende cykelruter, både langs kysten og inde i landet, som er et yndet udflugtsmål for friluftsentusiaster. Kom og oplev vores netværk af cykelstier, som er baseret på gamle landeveje, der er blevet tilpasset og skiltet for cyklister. Lige nu findes der 21 tydeligt afmærkede ruter, som fører dig gennem smukke landområder, hvor du kan opleve øens mange skjulte skatte. Du kan tage på cykeltur alene eller med en erfaren guide. Du kan arrangere gruppeture, leje alt det nødvendige udstyr og få information og gode råd om, hvilke ruter der passer bedst til dig.
Ridning - En ægte ø-tradition
Oplev øen på hesteryg! Den fantastiske følelse af frihed vil give friluftselskere en uforglemmelig oplevelse. Det er meget mere end bare en sjov aktivitet. Nyd øens fantastiske natur på hesteryg over en eller flere dage, og tag turen i eget tempo eller sammen med en guide - både langs kysten og inde i landet. Camí de Cavalls er den perfekte rute til rideture på 3-5 dage. Turene tilpasses til dit niveau, og du kan ride alene eller i en gruppe. Hesteracen Menorquín er et nobelt og varmblodet dyr. De er stærke og robuste og anvendes både til ridning og som trækdyr. De er højt værdsat for deres rolle i de lokale, traditionelle fiestaer, som de passer perfekt til. Vil du lære det rigtige Menorca at kende? Så lad dig henføre af den hestetradition, der skinner igennem i hver en afkrog på øen. Kom og se dressurridning på et af øens mange ridecentre. Det giver et fantastisk indblik i vores kultur. Hesteopvisningerne tager afsæt i den lokale dressurtradition og er skabt til at underholde. Derudover er der hver weekend spændende travløb på øens to hippodromer, i Ciutadella og Maó, som bestemt er et besøg værd.
Det megalitiske naturarv
Menorca er et paradis for alle, der elsker arkæologi og forhistoriske tider, og selv hvis det ikke er noget, du går så meget op i, vil du helt sikkert blive omvendt efter at have oplevet de betagende megalitiske bygningsværker, som øens tidligere beboere opførte for mere end 5.000 år siden. På blot 702 km2 rummer Menorca så mange forhistoriske monumenter, at man nærmest kan kalde øen for ét stort friluftsmuseum.
Gastronomi
Som ethvert andet sted i middelhavsområdet har Menorca et spisekort med en utrolig variation. De fisk og skaldyr, der bliver fanget omkring øen, er altid af højeste kvalitet. Et fremragende eksempel er den lækre 'caldereta' med hummer - en traditionel fiskergryde, som har kastet berømmelse over fiskerbyen Fornells. Men du går aldrig galt i byen med Menorcas udsøgte rejer, muslinger og søanemoner. Menorcas cuisine byder også på et enormt udvalg af vildt og andre kødretter. Eftersom Menorcas befolkning boede på en ø, var de naturligvis nødt til at være selvforsynende, og de mange forskellige afgrøder, som man traditionelt har dyrket her, er nøglen til øens friske og lækre retter. Og du kan være helt sikker på, at din bøf eller dine lammekoteletter kommer fra dyr, der har græsset på øens frodige græsgange. Til dessert byder Menorcas traditionsrige kogebog igen dine smagsløg på en smagsrejse i form af et væld af kager og bagværk fra 'turrón' med mandler, 'carquinyols', 'cocas' og 'pastissets' til det sidste nye og ultramoderne inden for bagekunsten. Regn med at blive forkælet fra start til slut under dit ophold på øen.
Strandene
Strandene på nordsiden ligger i betagende omgivelser, og der er ofte lidt færre badegæster. De gyldne sandstrande ligger i læ mellem sort skifer og røde klippeformationer. Havet glitrer i nuancer, der veksler mellem mørkeblåt og havgrønt. Den klippeklædte havbund er et fantastisk sted at snorkle, da området er hjemsted for hundredvis af fisk og venligtsindede skarver. På nordsiden er det strandene Cala Morell (det perfekte sted at snorkle) og Arenal d'en Castell, der byder på de smukkeste omgivelser. Men hvis du vil have fornemmelsen af at slikke sol alene i paradis, vil de uspolerede vande på strande som Cala Tortuga, Cala Pilar, Cavallería og Pregonda være lige noget for dig. Hvis vi bad dig lukke øjnene og forestille dig en idyllisk strand, ville du se Macarella for dig (bare med palmetræer), selv hvis du aldrig har været på Menorca før. For hvis din forestilling om en idyllisk strand er en bugt med det fineste hvide sand, turkist vand, der er så krystalklart, at du selv på de dybeste steder kan se bunden, som om den var lige for næsen af dig ... så er det Macarella, du tænker på. Eller måske Mitjana, Turqueta, Son Bou, Binidalí, Son Saura, Trebalúger ... og det er kun de uberørte bugter - resortstrandene i blandt andet Cala Galdana og Punta Prima, for blot at nævne nogle få, er lige så smukke.
Arrangementer

Til de mere eventyrlystne. Til dem, der vil have mere spænding. Til dem, der vil have mere ... Menorca giver dig mulighed for at deltage i friluftsarrangementer, der går hele vejen. Tør du være med?

Maj

4.5
10ª Ruta de los Faros de Menorca (cykling)
www.menorcacicloturista.com

11.5 - 12.5
XVII Fira del Cavall de raça Menorquina ()
www.cavalls-menorca.com

17.5
II Ultra Trail Cami de Cavalls
www.elitechip.net

25.5
CdC Menorca MTB
www.elitechip.net

Juni og juli

1.6 - 2.6
V Concentración Popular de kayak Menorca
www.kayakmenorca.menorca.es

30.6 - 6.7
Menorca Milan Junior Camp
www.polisporteventi.it

August

27.8 - 31.8
X Copa del Rey de Barcos de Época- Trofeo Panerai
www.velaclasicamenorca.com

September

22.9
Extreme Man
www.extreme-man.com

Oktober

18.10 - 20.10
13 Volta Cicloturista Internacional
www.menorcacicloturista.comFølg Menorca på

TurismodeMenorca

@TurismoMenorca