Thailand

Thailand

Thailand er et fascinerende land, der kan byde på alt fra buddhistiske templer, eksotiske dyr og smukke øer til kilometerlange strande. Landet har en fascinerende historie og en unik kultur, samtidig har hovedstaden Bangkok alt, hvad man kan ønske sig af en storby.

Thailand betyder "de fries land" og har cirka 65 millioner indbyggere, og i hovedstaden Bangkok bor der cirka ti millioner mennesker. Vejret i Thailand er generelt varmt og fugtigt - et typisk tropisk klima. Tidsforskellen mellem Danmark og Thailand er seks timer i vinterhalvåret og fem timer i sommerhalvåret.

Thailænderne elsker mad og spiser gerne meget og ofte, og ikke kun for at stille sulten og få næring. Man småspiser gerne i løbet af dagen og langt ud på de små timer. Restauranter, gadeboder og barer er mere end bare spisesteder, det er steder, hvor mennesker kan mødes og nyde hinandens selskab samt spise god thaimad. Selv om thaimad er berygtet for at være stærk, er maden bygget op med en balance mellem de forskellige smagskontraster surt, sødt, salg og bittert. Denne blanding kombineres ofte i hver eneste madret, samtidig med at thailænderne gerne serverer mange madretter samtidig, så disse smagskontraster kan spille sammen også på tværs af retterne.

Thailand er et shoppingparadis for turister. Der findes uendelig mange produkter at købe i Thailand - både internationale mærkevarer og håndlavede produkter. I Thailand kan du også finde alt fra thailandske aktiviteter til tøj, blomster, møbler, ædelstene, skindvarer og forskellige tekstiler som f.eks. thaisilke. Natmarkederne begynder normalt i skumringen og lukker omkring midnat. Faste priser er normen i varehusene, men på mange andre steder er det normalt at prutte om prisen - især på aftenmarkeder og almindelige markeder. Generelt kan du opnå en slutpris, der ligger 10-40 procent lavere end den oprindelige udgangspris afhængig af dine evner og butiksindehaverens humør. Men husk, at thailændere værdsætter gode manerer og humoristisk sans. Med tålmodighed og et bredt smil vil du ikke alene opnå en bedre pris, du vil også kunne nyde selve shoppingoplevelsen.

Læs mere om Thailand her: www.tourismthailand.org/dk