Fly Hotel Fly + Hotel Lej en bil

Book fly hos Air Greenland AS med Travellink

Hvorfor bestille med Travellink?
  • Billige flybilletter hos flere end 450 flyselskaber
  • Vi kombinerer og sammenligner for at finde en billigere billetpris
  • Vi er den eneste rejseshop, du behøver at besøge

Bedste Air Greenland AS flytilbud

København - Nuuk
Retur fra 9.192kr
København - Ilulissat
Retur fra 9.292kr
København - Aasiaat
Retur fra 8.578kr
København - Narsarsuaq
Retur fra 10.705kr

Air Greenland AS

Om Air Greenland AS

Air Greenland fik sit nuværende navn i 2002, efter det havde heddet Grønlandsfly siden sin lancering i 1960. Selskabets hovedkontor er placeret i Nuuk, hvor man også finder hovedlufthavnen, der i øvrigt også tæller byer som København og Ilulissat. Den danske stat ejer 25 % af aktierne i selskabet, og dermed er en af hovedruterne også turen fra Nuuk over Kangerlussuaq (tidl. Sønder Strømfjord) til København og omvendt.

Flåden hos dette grønlandske selskab består i dag af 28 maskiner, hvoraf de ni af dem er fastvingede Air Greenland-fly, mens resten hører til helikopterflåden. De mange helikoptere anvendes især til indenrigsflyvninger, hvor vejret til tider kan være udfordrende, og de to internationale ruter foretages med fastvingede fly til Reykjavik og København. Air Greenland er et datterselskab i SAS, som yderligere er en del af Star Alliance, der er et samarbejde mellem mange flyselskaber fra hele verden.

Online check-in

Når man rejser med Air Greenland, kan man tjekke ind online fra 22 timer og op til en time før afgang. Hvis man gør det fra en computer, så skal boardingkortet printes ud, men hvis man bruger en smartphone, så får man kortet direkte på mobilen, der efterfølgende scannes ved ankomst i lufthavnen.

Efternavn og reservationsnummer skal oplyses, hvis man vælger at spare tid ved at tjekke ind på forhånd, og efterfølgende skal der vises gyldigt ID i forbindelse med ombordstigningen. ID for både danskere og grønlændere kan eksempelvis være et pas eller kørekort. Rejser man fra Nuuk er det ydermere muligt at tjekke bagage ind dagen før mellem 16 og 18, så man blot behøver at møde op en halv time før afgang på selve afrejsedagen.

Håndbagage regler

Rejser man på økonomiklasse med Air Greenland, så må man maks. medbringe 1 stk. håndbagage med maks. målene 55 x 40 x 23 cm, og den samlede vægt må ikke overstige 8 kg. Har man bestilt billet på Business Class, så gælder de samme mål og kiloantal, men man må medbringe 2 stk. håndbagage.

Udover selve håndbagagen er det også tilladt at medbringe en mindre personlig genstand, som eksempelvis en paraply, et kamera, en lille taske eller lignende. Rejser man udelukkende med håndbagage, så må håndbagagen maks. veje 15 kg og have målene 55 x 40 x 23 cm.

Check in bagage

Der er forskellige bagageregler, når man har bestilt billige Air Greenland flybilletter. Man må maks. medbringe 20 kg, når man rejser på økonomiklasse, mens rejser på Business Class tillader en bagagevægt på op til maks. 30 kg. De samme regler gælder for børn over 2 år, men er barnet under 2 år, kan det medbringe maks. 10 kg bagage samt en paraply-klapvogn.

Har man planer om at rejse med såkaldt specialbagage, som eksempelvis cykler, skiudstyr eller lignende, så skal man have bekræftet bagagen hos Air Greenland på forhånd. Medbringer man skrøbelig bagage i form af computer, musikinstrumenter mm., så skal man huske forsikring, da flyselskabet fraskriver sig ansvaret for eventuelle skader.

Flyselskab information

  • Navn på flyselskab: Air Greenland
  • IATA-kode: GL
  • Grundlagt i: 1960
  • Hovedkvarter: Nuuk, Grønland
  • Hjemmeside: airgreenland.dk

Forkæl dig selv med en ferie og book flybilletter med Air Greenland hos Travellink i dag!

Andre populære flyselskaber

Bedste ruter på tilbud

Se mere